venerdì 27 luglio 2007

Pollo Limonello


Italialaista ohjettahan tästä ei tee pelkkä pasta, kun Italiassa todella harvoin, jos koskaan, on pastaa con pollo. Ehkä voisivat joskus kokeilla, hirveän hyvää tämä on! Ysibaarin klassikko. Ohje hesarin NYT-liitteestä.


Pollo Limonello

3 broilerin rintafileetä

50g voita ja/tai loraus öljyä

1 pieni sipuli pilkottuna

ripaus caynnepippuria

2dl kuohukermaa

1rkl kanafondia

½rkl kurkumaa

3-4 murskattua valkosipulinkynttä

1-2 tl raastettua inkivääriä

2rkl sitruunaa

2rkl hunajaa

2dl maustamatonta jugurttia

suolaa

n.200g spaghettia

pecorinoa

tuoreita yrttejä


Suikaloi broilerifileet ja ruskista ne rasvassa pannulla. Lisää pilkottu sipuli ja cayennepippuri, kuullota.Sekoita joukkoon kerma ja kanafondi. Anna kastikkeen kypsyä hetki. (tässä välissä voit laittaa spagettiveden kiehumaan)Lisää kurkuma, valkosipuli, inkivääri, sitruunan mehu ja hunaja. Jatka kypsennystä hiljaisella tulella.Lisää lopuksi jogurtti ja suolaa maun mukaan.Sekoita kastike hyvin valutetun pastan joukkoon. Tarjoa ruoka syviltä lautasilta ja ripottele päälle raastettua juustoa.Koristele annokset lehtipersiljalla tai muilla tuoreilla yrteillä.


3 commenti:

Polkkapossu ha detto...

Sitruunainen pasta toimii niin hyvin. Joku saattaa vierastaa hunajan suurehkoa määrää... asia mistä vaimoni huomautti. Sitä voisi mielestäni vaikka lisätäkin, tasoittaa niin mukavasti sitruunan kirpeyden.

Anonimo ha detto...

Oli ihan pakko kokeilla tätä - ja oli kyllä hyvääääää:-)

Taidan napata sun blogista noiden gnocchien (whatever:-DD) reseptin, ne nimittäin kiinnostaa. Helmikuussa tosin pääsen anopin oppiin - se lupasi näyttää, miten se tapahtuu:-)

minh ha detto...

Kun en syö kanaa, kokeilin tofun kanssa ja aijaijaijai! miten hyvää tuli!
-minh-