Rakastin koulun pastapaistosta ja koitin joskus tehdä samankaltaista kotona.
400-500g broilerin suikaleita (parempaa tulee jos leikkaa itse fileistä)
1 iso sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
1-1½ ps Torinon cappelli pastaa (joko täysjyvä tai tricolori)
Kastike:
4rkl voita/margariinia
½-1 dl vehnäjauhoja
1l maitoa (tai maitoa/vettä + kermaa)
(1 kanaliemikuutio)
2tl currya
1tl paprikajauhetta
valkopippuria / sitruunapippuria
n.150g juustoraastetta
Pintaan: lisää juustoraastetta
Uunivuokaan keitetty pasta ja paistettu kana + sipuli. Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa/pannussa vehnäjauhoja margariinissa, lisää maito hyvin sekoittaen ja anna kastikkeen saostua, lisää mausteet ja juusto. Hauduta miedolla lämmöllä n. 5 min.
Kaada kastike uunivuokaan pastaseoksen päälle. Ripottele vielä juustoraastetta pintaan. Paista n.35min (200 astetta)
MUUNNELMAT:
Lisää pastaseokseen...
- 2 paloiteltua tomaattia ..tai
- 1 pussi maissia/herne-maissi-paprika-sekoitusta ..tai
- purkkipersikan/mangon paloja ...tai
- sinihomejuustoa/fetaa muruina
Rakastan tätä ohjetta koska se on aina hyvää ja siihen voi lisätä monia juttuja riippuen siitä mitä sattuu löytymään. Ihanaa.
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
3 commenti:
Hei! Blogilistan kautta tänne eksyin ja lisäsin sinut linkkilistaani. Italialaista ruokaa olenkin aina halunnut koettaa (siis muutakin kuin peruspizzaa), joten tät blogia seuraan mielenkiinnolla. :)
hei kiva että oot löytäny tämän :)
vähän on vielä alkuvaiheessa. koitain lisäillä tänne ihan Oikeita italialaisia juttuja ettei tuu vaan omia sovelluksia :P
Hei! Tuliko tästä tosiaan sellaista kun joissain kouluissa saa? Se oli ihan ehdotonta suosikkiruokaani ja olen pitkään miettinyt, että sitä voisi testata kotonakin. Ohje vaikuttaa tosi hyvältä!
Posta un commento