giovedì 5 luglio 2007

Välimeren tomaattinen vuokaleipä

2 vuokaa


5dl vettä

n.30g tuorehiivaa

1-2 tl suolaa

2rkl hunajaa

n.200g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

n.1kg sämpylä/vehnäjauhoja

1,5-2dl parmesaaniraastetta

oreganoa, basilikaa


Hiiva murennetaan lämpöiseen ja suolattuun veteen. Mausteet, hunaja ja paloitellut tomaatit (+öljyä) sekoitetaan joukkoon. Sekoita joukkoon jauhot ja juusto. Jätä pehmeäksi.
Kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa.

Jaa taikina kahteen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Anna kohota uunin lämmetessä.
Paista 200 asteessa n.25min

PS. On kokeiltu myös niin että parmesaanin tilalle laitettu 100g fetaa, erittäin onnistunutta näin myöskin!

3 commenti:

Polkkapossu ha detto...

Vaikuttaakin aika onnistuneelta. En olekaan laittanut ennen aurinkotomaatteja leipään. Tai ehkä joskus foccaciaan.

veena ha detto...

Onnistunutta oli mutta ei hirveän kaunista näin kuvissa :)

Polkkapossu ha detto...

Ei tuo mitään. Se on ihan huhupuhetta, että kuva kertoisi enemmän kuin tuhat sanaa :)