giovedì 5 luglio 2007

Amerikkalainen banaanileipä

Sain kameran viimein takaisin! Se ei ole kummoinen mutta paremman puutteessa kelpaa.. kyllähän se puhelimeni kameran voittaa. :)

Kameran innoittamana tein kahta erilaista leipää jotka molemmat liittyvät vain epäsuorasti Italiaan. Nyt olen itselleni lupaillut kyllä tehdä parannusta ja harjoittelen "ihan oikeitten" italialaisten ruokien tekoa. Mutta tässä nyt nämä leivät..


Italialaiset tykkäsivät kovasti kun tein banaanikakkua. Jenkeissä vaihtarina ollut italialainen ystävättäreni muisti heti amerikkalaisten banaanisen brunssileivän tekemästäni banaanikakusta. Nyt päätin siis kokeilla tätä amerikkalaisten versiota, ja hyväähän siitä tuli!

2 kypsää (reilun kaupan) banaania

n.90g voita/margariinia

1,5dl fariinisokeria

1dl tavallista sokeria

1tl vaniljaa (/vaniljasokeria)

2 munaa

1kuppi (reilu desi kermaa)

4 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

½ tl leivinjauhetta

1 kuppi murskattuja suolapähkinöitä

(inkivääriä)


Murskaa banaanit. Vatkaa toisessa kulhossa ensin voi, sitten sokerit mukaan. Lisää munat ja banaanimössö. Sekoita jauhot, sooda ja leivinjauho valmiiksi omassa kulhossaan. Sekoita lastalla varovaisesti käännellen jauhot ja kerma banaaniseokseen. Lisää lopuksi pähkinät. Taikina saa jäädä vähän epätasaiseksi.


Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 50-60min kunnes tikulla kokeiltunakin kypsää.



Nessun commento: