giovedì 26 aprile 2007

Rahkapullat

Tämä peruspullataikina käy kaikenlaisten pullien valmistamiseen. Yleensä teen korvapuusteja, mutta nyt päätin äitini vaatimuksesta tehdä sitruunarahkapullia, valmiista Valion sitruunarahkasta. Se vaan on niin hyvää. (toinen versio Valion vaniljarahkasta ja puolukoista)

RAHKAPULLAT

Pullataikina:
5 dl vettä (tai maitoa)
50g tuorehiivaa (tai pussin ohjeen mukaan kuivahiivaa)
8g jauhettua kardemummaa (eli yksi peruspussi/putkilo)
1½-2tl suolaa
2dl sokeria
15-16 dl (noin 1,2 kg) vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
Voiteluun: 1 muna
2 prk Valion sitruunarahkaa (tai Valion vaniljarahkaa + puolukoita)

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää osa jauhoista ja vaivaa taikinaa. (Yleiskoneella onnistuu helposti)
Lisää pehmeä rasva ja loput vehnäjauhoista. Vaivaa taikina hyvin. Taikinan pitäisi hyvin irrota reunoista.
Jätä taikina vedottomaan ja lämpimään paikkaan kohoamaan ½-1h. Leivo sen jälkeen taikinasta pyöreitä pikkupullia. n. 20-25kpl. Paina pulliin kolot vaikka jauhotetulla lasilla (halutessasi voitele munalla.) Jaa kaksi Valion sitruunarahkapurkkia pullien syvennyksiin. n. 1 lusikka per pulla. Paista n.200 asteessa kunnes kullanruskeita, n. 10-20min uunista riippuen.

2 commenti:

Anonimo ha detto...

Oih ja voih miten herkullisen näköisiä rahkapullia!!!

veena ha detto...

Ja tuli aivan sairaan hyviä kyllä!