giovedì 26 aprile 2007

Lohikeitto

Rakastan kalaruokia ja erityisesti lohta eri muodoissa. Tämä on ohje hyvälle peruskalakeitolle. Hyvin menee aina kaupaksi. (Onnistuu varmasti myös seitillä)
Tuoreesta lohesta on myös keitelty kalaliemiä, mutta varsinkin kalaliemikuutiot ovat minusta tarpeettomia. Usein suomalaiset kalakeitot ovat joko maito/kermapohjaisia, mutta varmaan karjalan puolelta tulleilta isovanhemmiltani on siirtynyt minulle kirkkaan liemen kanssa tuo smetanan käyttö. Suosittelen ainakin kokeilemaan. Keittoni ei tietenkään päihitä vaarini tekemää kalakeittoa.

LOHIKEITTO

n.2l vettä
2 sipulia
4-6 porkkanaa
n.10 perunaa
2-4 laakerinlehteä
n.10 kokonaista valkopippuria
tilliä (tuoretta tai kuivattua)
suolaa
lohta (pakastelohi esim. 400g käy hyvin)
(katkarapuja)

Lisänä: smetanaa ja ruisleipää

Kaada vesi kattilaan, lisää lohkotut sipulit, porkkanat ja mausteet. Kuori ja paloittele muitten kiehuessa perunat. Lisää joukkoon. Kun perunat kypsiä lisää lohi paloiteltuna (ja katkaravut.)
Tarkista maku.
Lautasen pohjalle ruokalusikallinen smetanaa ja keittoa päälle. Ihanaa varsinkin kylmällä ilmalla. Hyvin maistui italialaisellekkin, vaikkei keitoista muuten välitä.

Nessun commento: