lunedì 30 aprile 2007

Brunssileipä

Päätin tehdä täytettyä leipää kahdella eri täytteellä. Molemmilla täytteillä tuli aivan ihanaa.
Olen nähnyt Jamie Oliverin joskus tehneen vielä makeaakin versiota tästä. Täytteeksi tuli silloin nutellaa, banaaneja ja hasselpähkinöitä. Täytyy sitäkin kokeilla vaikka on vaikea kuvitella että tulisi parempaa kuin näillä suolaisilla versioilla. Näihin on aika helppo lisätä ja poistaa sisältöä, sen perusteella mitä sattuu olemaan. Aiemmin olen tehnyt mm. jauheliha/juustotäytteellä joka oli myöskin erinomaista.

Taikina:
5dl n.42 asteista vettä
1 pussi kuivahiivaa
n.1kg jauhoja + leipomisvaiheessa
1rkl sokeria
suolaa
oliiviöljyä
(lisäsin taikinaan myös jämäsmetanan, mutta se nyt ei ole mitenkään tärkeä tässä)

Sekoita aineet lämpimään veteen ja alusta hyvin. Anna nousta puolisen tuntia. Jaa taikina kahtia ja kauli/levitä ensimmäinen taikinan puolikas levyksi. Parempi on jos levy ei mene hirveän ohueksi.
Ensimmäinen täyte:
- paketti Parman kinkkua (voi olla muutakin, ihan tavallinen keittokinkkukin käy)
- keitettyjä (kuorittuja) munia 4 kokonaisina
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- tuoretta basilikaa (nyt oli loppu, joten käytin yrttisekoitusta)
- juustoraastetta (mozzarellaa, edamia. tms mitä vaan jämäjuustoja) Itse laitoin lisäksi parmesaaniraastetta, joka antoi erinomaisen maun.
-oliiviöljyä
- suolaa, pippuria


Toinen täyte:
Paljon juustoraastetta Silputtuja jalopenoja
(silputtua sipulia)


Levitä täytteet taikinalevylle ja kääri rullaksi. Laita ympyrän muotoon ja päistä kiinni. Anna nousta vielä hetki. Voitele munalla/oliiviöljyllä ja ripottele päälle halutessasi parmesaaniraastetta. Uuniin 175-200 astetta ja n.35min.

Nessun commento: