venerdì 14 dicembre 2007

Suomalaisen ja Italialaisen joulumenu Hollannissa..

On moneen kertaan mietitty että mitä meinataan jouluna syödä. Nyt alkaa olla about suunnitelmat selvänä ja viikonloppuna käyn jo IKEAsta hakemassa silliä, pipareita ja glögiä.
Italialaiseen tapaan on jaettu selkeesti meillä niin että aattona kalaa ja joulupäivänä lihaa.
Joulu on pelastettu kun opiskelijataloni ystävällinen bulgarialainen on suostunut lainaamaan uuniaan jouluksi :)
Minä tykkään raa'asta kalasta (graavilohi ja silli) ja F. ei niitä varmaan suostu syömään, joten näissä on vaihtoehtoja.*


JOULUAATTO:
  • Silli (IKEA)
  • Graavilohi (mitenköhän onnistuu mun tekemänä..)
  • Joku vaalea kala paneroituna (itse valmistettu) *
  • ns. Uudet perunat
  • Roast Potatoes*
Lisänä: Tilliä, sitruunaa, jälkiuunileipää + voita
  • Juustotarjotin
  • Omenoita, mandariineja
  • kuivatut hedelmät (viikunoita.ym)
  • Pähkinöitä, rusinoita, pipareita
  • suklaata
  • Panettone

Juomat:

JOULUPÄIVÄ:

  • Paahtopaisti (ohella paistetut sipulit/v.sipulit)
  • Hyvä kastike
  • Yrttiperunat
  • pieni lanttulaatikko
  • pieni porkkanalaatikko
  • punajuuret uunissa (+vuohenjuustoa?)
  • Mausteomenat/päärynät + vaniljajäätelöä + piparimurua

Juomat:
  • Samat kuin aattona + punkku

1 commento:

Mangiona ha detto...

Graaviloheen hyvä ohje: karkeaa merisuolaa, ripsaus sokeria, tilliä ja sitruunapippuria. Anna maustua kylmässä esim. folioon käärittynä kolme päivää, vetele ohuiksi siivuiksi ja nam!