Italialaiseen tapaan on jaettu selkeesti meillä niin että aattona kalaa ja joulupäivänä lihaa.
Joulu on pelastettu kun opiskelijataloni ystävällinen bulgarialainen on suostunut lainaamaan uuniaan jouluksi :)
Minä tykkään raa'asta kalasta (graavilohi ja silli) ja F. ei niitä varmaan suostu syömään, joten näissä on vaihtoehtoja.*
JOULUAATTO:
- Silli (IKEA)
- Graavilohi (mitenköhän onnistuu mun tekemänä..)
- Joku vaalea kala paneroituna (itse valmistettu) *
- ns. Uudet perunat
- Roast Potatoes*
- Juustotarjotin
- Omenoita, mandariineja
- kuivatut hedelmät (viikunoita.ym)
- Pähkinöitä, rusinoita, pipareita
- suklaata
- Panettone
Juomat:
- S.Pellegrino / Perrier - vettä
- Coca-cola
- Olut
- Glögi
JOULUPÄIVÄ:
- Possurullat (inspiraatiota antoi mm. Marien Luumulla ja omenalla täytetty porsaanfileerulla & lämmin glögikastike)
- Paahtopaisti (ohella paistetut sipulit/v.sipulit)
- Hyvä kastike
- Yrttiperunat
- pieni lanttulaatikko
- pieni porkkanalaatikko
- punajuuret uunissa (+vuohenjuustoa?)
- Mausteomenat/päärynät + vaniljajäätelöä + piparimurua
Juomat:
- Samat kuin aattona + punkku
1 commento:
Graaviloheen hyvä ohje: karkeaa merisuolaa, ripsaus sokeria, tilliä ja sitruunapippuria. Anna maustua kylmässä esim. folioon käärittynä kolme päivää, vetele ohuiksi siivuiksi ja nam!
Posta un commento