venerdì 17 agosto 2007

Gnocchi

Italialainen halusi välttämättä tehdä Gnoccheja (ei mitään havaintoa miten sana taipuu suomeksi) ja niitähän sitten tehtiin. Vaikka hyvin helppo ohje niin kyllä niissä runsaasti tekemistä on. Kahdestaan tekemällä aika sujuvasti kyllä kuitenkin valmistui.
Parhaimmillaan Gnocchit (tupla-monikko ha.) ovat mielestäni, jo tässäkin blogissa miljoona kertaa tehdyssä, perustomaattisoosissa.. Nyt syötiin kuitenkin peston kanssa;erittäin hyvää näinkin. Kuvan olisin tietysti voinut ottaa kun annos oli vielä kaunis, mutta ei maltettu.1kg perunoita
1 kananmuna
300g 00-vehnäjauhoja (tavalliset käy)
suola (pippuri)

Keitä perunat kuorineen. Kuori pannulappuja/keittiöpyyhettä apuna käyttäen perunoiden ollessa vielä kuumia. Muussaa perunat survimella. Lisää suolaa (+pippuria) ja sekoita kananmuna ripeästi joukkoon. Lisää 150g jauhoja. Kaada loput jauhot kasaksi pöydälle, sen jälkeen perunaseos ja vaivaa taikinaksi.

Leikkaa taikinasta pienempi pala ja siitä noin sentin paksuinen tanko. Leikkaa tangosta pieniä palleroita. Pallerot jauhotetulle lautaselle/laakeaan astiaan. Toista, kunnes taikina loppu. Säilyvät pari päivää jääkaapissa ja kestävät myös pakastamista.

Keitetään runsaassa suolatussa vedessä pari minuuttia, eli kunnes nousevat pintaan. Nostellaan reikäkauhalla suoraan tarjoiluastiaan/lautaselle. Tarjoillaan sekoitettuna valittuun kastikkeeseen ja parmesaanin/pecorinon kanssa.

6 commenti:

Sohvi ha detto...

Teretere! Näitä pitääkin kokeilla! Luin jostain ihanan tomaatikastikkeen ohjeen ja se sopisi gnoccheille hyvin... Ostin muuten Kreetalta valmista kreppitaikinaa jauhoina, saa nähdä onko hyvää vai kokeilenko suosiolla sun ohjeella.

Foody ha detto...

Hei,

Löysimme loistavan ruokablogisi ja haluaisimme kutsua Sinut mukaan foody.fi:n testikäyttäjäksi. Olemme kehittämässä uutta ruokaan keskittyvää yhteisöllistä verkkopalvelua ja etsimme sille koekäyttäjiä ennen sen avaamista isommalle joukolle. Mikäli kiinnostuit, käy jättämässä sähköpostiosoitteesi www.foody.fi sivun lomakkeelle.

T:Foody.fi kehitystiimi

WhiteWolf ha detto...

Haeskelin netistä ruoka-aiheisia foorumeita, mutta en löytänyt yhtään hyvää paikkaa, joten päätimme kaverin kanssa tehdä foorumin kaikille ruokaa rakastaville (ja hiukan muillekkin). Olisi kiva jos voisit käväistä tutustumassa ja ehkä jopa jäädä tuottamaan sisältöä sivustolle. Aktiivisia käyttäjiä kaipaamme. Olisi suuri kunnia jos tulisit tutustumaan. :)

http://forum.unimaa.net

- Timppa

Anonimo ha detto...

Ihanaa, uusi gnocchi-ohje! Muutenkin ihana blogi. Olemme mieheni kanssa italialaisen ruoan ja viinien suuria faneja. On tosi mielenkiintoista kuulla myös Rooman hyvistä ruokapaikoista ja vinkeistä! Luin myös toista blogiasi ja toivotan onnea kaukosuhteelleesi! Näytätte kauniilta yhdessä! T: mangiona

Lottariina ha detto...

hassua, olen tainnut syödä melkein kaikkia näitä sinun ruokia...

Niksu ha detto...

Minä olen ikäni syöny Gnocchi burro e salvia. Eli voin ja salvian kanssa. Olen yrittänyt vaikka minkälaisten soosien kanssa syödä gnoccheja mutta se ei vaan onnistu. Isä nauraa kun tilaan ravintolassa tuon, koska se on vähän niinkun lasten annos...
Kiitos reseptistä! :)