½ tl suolaa
4 kananmunaa
3dl jauhoja
3-4 maitoa
½ dl rasvaa
Vatkaa munat ja suola kulhossa, lisää jauhot joukkoon vähitellen. Kun seos tasaista, kaada maitoa hitaasti joukkoon samalla sekoittaen. Lopuksi sekoita sulatettu rasva joukkoon. Tässä kuvien kanssa toinen selkeä ohje kreppi-taikinan tekemiseen. Tavallisesta lettu-taikinasta kreppi-taikinan erottaa vain suurempi kananmunien määrä. Krepeistä paistetaan hyvin ohuita lettuja joita ei tarvitse kääntää vaan täytteet voidaan laittaa pintaan letun ollessa vielä pannulla. Levitin noin kolmas osaan lettua nutellaa ja sen päälle pinjansiemeniä. (Molempia löytyy lähes kaikista marketeista, nutellaa ainakin s-ryhmän liikkeistä.)
Kreppi taitellaan kokoon ja pintaan voi ripottaa vähän tomusokeria. Syödään heti.
3 commenti:
Oi oi! Krepit on namia! Nutella ja banaanisiivut täytteenä on mun lemppari :P Ens viikolla pääsee noita taas syömään, kun lähetään matkoille. Kotona ei ole ikinä tullut kokeiltua...
OOh. minne olette lähdössä, Kreikkaan? ;)
Hyvin nuo krepit onnistui kotonakin, tietynlainen tunnelma kylläkin puuttuu :D
Yllättäen taas Kreetalle :D Tekeekö ne Italiassa noi krepit tasaisella pannulla, semmoisen ihmeellisen levittimen avulla?
En tajua miksi tuo vuodatuksen kommentointi ei pelaa! Tosi ärsyttävää... Testasin ite sitä eilen ja toimi ihan hyvin, mutta monet laittaa, että se takkuilee pahasti.
Posta un commento