giovedì 17 maggio 2007

Pizza Margherita

Kaipaan ehdottomasti eniten italialaisesta "pikaruoasta" margherita pizzaa, jota löytyy joka ainoan pikkuisen pizzapuodin (pizza al taglio) tiskilta.
Kun italialaiseni tulee taas parin viikon päästä Suomeen (13 nights, but who's counting.. ) tehdään varmasti peruna-, sipuli- ja kesäkurpitsapizzaa kun ei tuo mies suostu minkäänlaista tomaattia sisältävää pizzaa syömään. Sittenpä esillä niitäkin mutta nyt vaan tuota omaa suosikkia. Nam. Ja sairaan hyvää tuli.


PIZZA MARGHERITA

Taikina:
2½-3dl vettä
puolikas tuorehiiva (eli n.25g)
ripaus suolaa ja sokeria
jauhoja
oliiviöljyä
Kädenlämpöiseen veteen sekoitetaan hiiva, sokeri ja suola ja vaivataan jauhoja lisäämällä sopivan tuntuinen taikina. Jonkun verran öljyä. Tee taikinasta pallo ja jätä kohoamaan rauhassa pikkaisen öljyllä siveltynä vedottomaan paikkaan.
Tomaattisoosi:
1tlk italialaista luomutomaattimurskaa
oliiviöljyä
(2 valkosipulinkynttä, vähän chiliä, suolaa)
tuoretta basilikaa
(Kaikki pannuun muhimaan, anna tomaatin imeä makuja ja öljyä)
Levitä taikina pellin kokoiseksi, tomaattisoosi pintaan ja uuniin. Loppuvaiheessa paistoa saksi pinnalle hyvää mozzarellaa ja lisää tuoretta basilikaa. Uunista tullessa sormisuolaa ja öljyä pintaan. NAM NAM!
BUON APPETITO!
Kovassa lämpötilassa n.10-20 min.

5 commenti:

Sohvi ha detto...

Heeei! Täältähän löytyi tuttu bloggaaja :) Tulehan tutustumaan mun blogiin, sielläkin Italia-Kreikka-Välimeri-painotteista ruokaa :) Milloin olet aloittanut tän blogin?

Sohvi ha detto...

Niin ja se piti vielä sanomani, että herkkulisen oloisia ohjeita sulla täällä :P

PiNkMama ha detto...

Naaaam! Tätä pitää kyl joskus kokeilla, sanotaanko sitten kun on tarpeeksi kiloja pois lähteny. ;)

Tusla ha detto...

Sohvin blogin kautta löysin minäkin tänne tieni. Herkullisen ja hauskan oloinen blogi.

Rooman matkalta 10 vuoden takaa muistan juurikin nuo tomaatittomat kesäkurpitsa- ja peruna-sipulipizzat. Silloisen tomaattiallergian takia olin ihan fiiliksissä, kun sain suoraan ostaa pizzaa, ilman eri kommervenkkejä ja selityksiä "Ei tomaattia, kiitos."

Tervetuloa myös pistäytymään soppakellariin!

Miqu ha detto...

Näyttää toooodeeeelllllaaaaa hyvälle! Suhtaudun pitsaan melkoisella vakavuudella. Pizzani ovat aika tuhteja ja voimakkaita täytteitä sisältäviä, mutta nyt täytyisi palata juurille ja koittaa "perusmakuja". Pizza Margharita oli mielessäkin, vaan eipä ole tullut kokeiltua - vielä.