Italiassa söin tosi paljon useammin kesäkurpitsaa kuin Suomessa ja enempikin haluaisin siitä laitella. Nyt kokeilin tätä vähän Moussakan tapaista paistosta, jonka tyylistä söin Roomassa joskus jonkun pikkupaikan tarjouksena. nam. Ja onhan se hyvää.
Kesäkurpitsavuoka
2-3 kesäkurpitsaa
(5 perunaa)
400g jauhelihaa
1tlk luomutomaattimurskaa
2dl punaviiniä
1 iso sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
Yrttejä
Pippuria, suolaa
Päälle:
2 dl luonnonjugurttia
1 muna
1-2dl juustoraastetta
Paista jauheliha ja kuullota sipulit. Lisää tomaattimurska, punaviini ja mausteita. Anna rauhassa muhia. Kuori ja viipaloi perunat. Pese kesäkurpitsa hyvin ja viipaloi se reiluiksi paloiksi. Laita vuokaan kerroksittain perunoita, kesäkurpitsaviipaleita ja jauhelihasoosia. Kaada päälle keskenään sekoitetut jugurtti, muna ja juustoraaste. Paista uunissa 40min-1h, 175-200 astetta.
Tarjoiluvaiheessa voi päälle raastaa vielä parmesaania.
1 commento:
Teen toisinaan vastaavaa, ilman perunaa. Tuo jugurtti-muna-päällinen on minulle tuntematon - pitänee kokeilla!
Posta un commento