giovedì 17 maggio 2007

Moussaka italiana con le zucchine

Kuvien huono laatu rasittaa minua, mutta jos jossain vaiheessa saisin kamerani kuntoon niin voin sitten vaihtaa pois näitä kännykkäotoksia.

Italiassa söin tosi paljon useammin kesäkurpitsaa kuin Suomessa ja enempikin haluaisin siitä laitella. Nyt kokeilin tätä vähän Moussakan tapaista paistosta, jonka tyylistä söin Roomassa joskus jonkun pikkupaikan tarjouksena. nam. Ja onhan se hyvää.


Kesäkurpitsavuoka

2-3 kesäkurpitsaa

(5 perunaa)

400g jauhelihaa

1tlk luomutomaattimurskaa

2dl punaviiniä

1 iso sipuli

3-4 valkosipulinkynttä

Yrttejä

Pippuria, suolaa

Päälle:

2 dl luonnonjugurttia

1 muna

1-2dl juustoraastetta

Paista jauheliha ja kuullota sipulit. Lisää tomaattimurska, punaviini ja mausteita. Anna rauhassa muhia. Kuori ja viipaloi perunat. Pese kesäkurpitsa hyvin ja viipaloi se reiluiksi paloiksi. Laita vuokaan kerroksittain perunoita, kesäkurpitsaviipaleita ja jauhelihasoosia. Kaada päälle keskenään sekoitetut jugurtti, muna ja juustoraaste. Paista uunissa 40min-1h, 175-200 astetta.

Tarjoiluvaiheessa voi päälle raastaa vielä parmesaania.

1 commento:

Mari ha detto...

Teen toisinaan vastaavaa, ilman perunaa. Tuo jugurtti-muna-päällinen on minulle tuntematon - pitänee kokeilla!