Tämä versio on peräisin WSOY:n Parasta kotiruokaa -kirjasta:
Italialainen suklaakakku
200g taloussuklaata
100g voita
4 kananmunaa
200g tomusokeria
1/2 dl perunajauhoja tai 3/4dl maissijauhoja
2tl vaniljasokeria
Pinnalle: Tomusokeria
Uuni 175c. Keskitasossa n.35min
Sulata suklaa ja voi. Jätä jäähtymään.
Erota keltuaiset ja valkuaiset. Valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Keltuaiset ja tomusokeri toisessa astiassa vaahdoksi. Lisää perunajauhot siivilän läpi ja mausta vaahto vaniljasokerilla. Lisää jäähtynyt suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon.
Kaada valkuaisvaahto taikinan päälle ja sekoita kevyesti nostellen.
Paista kakku voidellussa vuoassa n.35min.
Anna jäähtyä ennen kumoamista. Valmis kakku on sisältä pehmeä ja tiivis. (Päältä kakku on yleensä kuivan ja halkeilevan näköinen mutta sisältä kostea.)
Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoa lisänä maustamatonta kermavaahtoa.
2 commenti:
Teen tuota samaa kakkua nimellä "Keskiaikainen italialainen suklaakakku". Parasta suklaakakkua mitä voi saada, mutta mielestäni se ei ole ollenkaan mutakakku (mudcake), ne ovat tahmaisempia ja tiiviimpiä...
:)
Niin, ja vielä, olen alkanut käyttämään taloussuklaan tilalla tummaa suklaata, jossa kaakaopitoisuus on n. 55-70% (yleensä puolet ainakin 70%:sta) - suosittelen.
Posta un commento