Italialaista ohjettahan tästä ei tee pelkkä pasta, kun Italiassa todella harvoin, jos koskaan, on pastaa con pollo. Ehkä voisivat joskus kokeilla, hirveän hyvää tämä on! Ysibaarin klassikko. Ohje hesarin NYT-liitteestä.
Pollo Limonello
3 broilerin rintafileetä
50g voita ja/tai loraus öljyä
1 pieni sipuli pilkottuna
ripaus caynnepippuria
2dl kuohukermaa
1rkl kanafondia
½rkl kurkumaa
3-4 murskattua valkosipulinkynttä
1-2 tl raastettua inkivääriä
2rkl sitruunaa
2rkl hunajaa
2dl maustamatonta jugurttia
suolaa
n.200g spaghettia
pecorinoa
tuoreita yrttejä
Suikaloi broilerifileet ja ruskista ne rasvassa pannulla. Lisää pilkottu sipuli ja cayennepippuri, kuullota.Sekoita joukkoon kerma ja kanafondi. Anna kastikkeen kypsyä hetki. (tässä välissä voit laittaa spagettiveden kiehumaan)Lisää kurkuma, valkosipuli, inkivääri, sitruunan mehu ja hunaja. Jatka kypsennystä hiljaisella tulella.Lisää lopuksi jogurtti ja suolaa maun mukaan.Sekoita kastike hyvin valutetun pastan joukkoon. Tarjoa ruoka syviltä lautasilta ja ripottele päälle raastettua juustoa.Koristele annokset lehtipersiljalla tai muilla tuoreilla yrteillä.
3 commenti:
Sitruunainen pasta toimii niin hyvin. Joku saattaa vierastaa hunajan suurehkoa määrää... asia mistä vaimoni huomautti. Sitä voisi mielestäni vaikka lisätäkin, tasoittaa niin mukavasti sitruunan kirpeyden.
Oli ihan pakko kokeilla tätä - ja oli kyllä hyvääääää:-)
Taidan napata sun blogista noiden gnocchien (whatever:-DD) reseptin, ne nimittäin kiinnostaa. Helmikuussa tosin pääsen anopin oppiin - se lupasi näyttää, miten se tapahtuu:-)
Kun en syö kanaa, kokeilin tofun kanssa ja aijaijaijai! miten hyvää tuli!
-minh-
Posta un commento